Fiesta i Javea – Fogueras De Sant Joan

Posted by on May 25, 2012

Tiden nærmer sig for den årlige Fogueras De Sant Joan fiesta i Javea Spanien. Kalenderen er naturligvis fyldt med forskellige fiestaer og fejringer af dit og dat på disse kanter, men Fogueras De Sant Joan er noget helt særligt, selv efter Spanske fiesta standarder. Først og fremmest foregår fejringen af Sant Joan bogstavelig talt dag og nat gennem to uger i juni – uden pauser. Med start den 9juni er der lagt op til endnu et brag af en folkefest i Javea i år, hvor programmet er endnu mere tætpakket af aktiviteter end nogensinde før.

fiesta i javea fiesta i spanien

I princippet er Fogueras De Sant Joan en religiøs fejring af helgeninden Joan, men man behøver langt fra at være religiøs for at finde masser af fornøjelser i løbet af fiestaens to uger. Generelt startes der hver dag med traditionelle Spanske parader, familievenlige aktiviteter og forskellige opvisninger. I løbet af eftermiddagene bliver fiestaerne stadigt mere vanvittige og feststemte med karnevals, fyrværkeri og afbrænding af lidt af hvert i gaderne, medens der indtages rigelige mængder alkohol. Ud af på aftenen og natten nåes et klimaks, når der fyres op under hopning over brænden bål, den frygtede Correfocs parade hvor deltagerne jagtes gennem gaderne med fyrværkeri og naturligvis live musik fra scener på gadens pladser natten lang.

Hvis du overvejer en tidlig sommerferie i Spanien kan en tur til Jávea og deltagelse i Fogueras med sikkerhed give dig oplevelser for livet, som rækker langt ud over hvad man normalt kan komme ud for på en tur med familien til stranden. Der er masser af aktiviteter, udstillinger og opvisninger som hele familien kan deltage i – og har du særligt modige børn er det helt normalt at selv de mindste i de Spanske familier hopper over brændende bål, bliver jagtet med fyrværkeri og deltager i tyre løb … men det lever næppe op til normale danske standarder for, hvad der er sikkert og forsvarligt. Til gengæld er det en helt unik oplevelse af være til Spansk fiesta i Javea, netop fordi det er helt kompromisløst og uden hæmninger, men altsammen i en fællesskabsånd og positiv stemning, som man ganske enkelt ikke finder oppe nord på.

spansk tyre løb i javea fogueras de sant joan i javea

Skulle du have lyst til fjorten dages ferie med Spanske fester, live musik og vilde natlige aktiviteter som kun Spanierne kan arrangere dem … så prøv en tur til Javea i Juni. Book en sommerferie i Javea traditionelle historiske centrum og du er lige midt i Fogueras De Sant Joan og alle dens aktiviteter. Du kan læse mere om Fogueras De Sant Joan Javea her (på engelsk). Tag mod til dig og kom til Jávea i Spanien i juni !!

Leave a Reply