Dansker I Spanien

Posted by on April 26, 2013

At flytte til Spanien er naturligvis en enorm omvæltning som Dansker. Livet under sydlige himmelstrøg foregår på andre måder og i et andet tempo end højt mod Nord. Læs med her for at lære lidt om udfordringerne, integrationen i det Spanske samfund og nogle af alle de glæder du kan opnå ved at rykke teltpælene op og flytte til spanien

illa_del_Portitxol_i_el_cap_Negre_Xàbia

At flytte fra Danmark til Spanien er i stigende grad populært. Livsstilen er mere afslappet, skatterne er under det halve og velfærden er eksempelvis på sundhedsområdet betydeligt bedre end Danmarks. Nogle tager til Spanien for at gå på pension, andre rejser sydpå for at uddanne sig eller tage et arbejde. Integration i den Spanske livsstil kan være vanskeligt for norderuropæere, da den daglige rytme og normerne for adfærd er meget forskellige fra hvad en Dansker eller Nordmand er vant til derhjemmefra. Ikke desto mindre er det værd at gøre forsøget. Her er nogle tricks til integration i Spanien på en positiv måde:

  • Lær Sproget. Du bor i Spanien – Lær Spansk!
  • Deltag i lokale sportsaktiviteter
  • Vær med når din by afholder fiesta
  • Prøv restauranter og barer udenfor turistområderne
  • Engager dig i lokale foreninger og grupper

At være Dansker i Spanien giver mulighed for udlandsdanskere at blande sig med andre udvandrere men også for at få lokale Spanke venner. Danske børn kan blande sig med de spanske børn. Således kan man sige, at danskeren i udlandet Spanien har chancen for at indtage en meget venlig attitude og integrere deres kultur med den Spanske, desværre er det langt fra alle som benytter sig af muligheden.

spanish vegetable marked

Typiske ferie destinationer som Barcelona, Costa Blanca og Benidorm har nogle af verdens mest blændende strande. Madrid, hovedstaden, er kendt for sit vilde og temmeligt spændende natteliv og har verdensklasse nat klubber og barer.

En række smukke resorts er klar med sandstrande, engagerende familie aktiviteter og meget mere. Kystbyer på Costa Blanca som Altea, Denia og Gandia har alle lækre strande både for indbyggere og turister at boltre sig på. Restauranter med udsigt over havet er en særlig fornøjelse i Spanien sammen med de fantastisk konstruerede museer. For eventyr elskere, er De Kanariske Øer det bedste sted at nyde sport såsom dykning og vandlande samt bjergvandring. Og for naturelskere, er Montgo National Park absolut det rette valg.

zumba på stranden

Strandene på Costa Blanca er hvide, vandet er blåt og rent, solen skinner fra en skyfri himmel og strandbarerne er åbne. Det er den rette årstid til en ferie med familien i Spanien. I Javea kan du besøge eksklusive strand barer såsom Moskito, Carpe Diem og Mintt, hvor der hele er ugen er fiestaer, tematiske fester, fodbold på storskærm og ren nydelse ved vandet.

Især med EURO 2012 lige om hjørnet kan det være en stor oplevelse at se fodbold i Spanien. Alle er entusiastiske fodboldfans og klar til at hylde de Spanske helte, men du kan være helt rolig ved også at komme i Rødt og Hvidt (eller blåt og gult) – der opstår højst lidt munter drilleri!

Leave a Reply