Ferie, Mad og Fiesta – Sommer i Jávea !

Posted by on June 6, 2012

Masser af god mad, tapas og specialiteter fra middelhavet såsom paella valenciano, lidt ferie tilbragt på stranden og i chirinquitos (strand barer), fiesta i gaderne og masser af sol. Jo, sommeren er sandelig kommet til Jávea Spanien, hvor temperaturen pt svinger omkring de 35 grader i skyggen og siestaen bedst indtages med fødderne i poolen eller et glas lokalt rødvin på en lokal cafe.

morgenmad i javea

Ferie, Mad og Fiesta – Der er sommer i Jávea ! Vi er lige på trapperne til den helt store årlige fiesta i Jávea – Sant Joan De Fogueres … det er slags katolsk fiesta som navnet antyder, men hovedparten af aktiviteterne er gamle hedenske traditioner, som katolikkerne overtog og integrerede i festlighederne. Således handler en stor del af fiestaen om at jage dæmoner væk med ild. Det tages ganske bogstaveligt i den forstand at indbyggerne jages gennem gaderne natten lang af kutteklædte dæmoner og små vogne udklædt som tyrehoveder, der alle skyder fyrværkeri direkte efter folk.

fiesta i en javea strandbar spanien

Andre fiesta aktiviteter handler om at hoppe over brændende bål i gaderne, spille fodbold med en tyr løs på banen og den slags….

One Response to Ferie, Mad og Fiesta – Sommer i Jávea !

Leave a Reply